Af-x fire solutions beveiligt 250-ste viskotter tegen brand: de HA 36.

‘Brandveilig. Voordelig en nagenoeg onderhoudsvrij’.

 

Af-x fire solutions heeft onlangs de 250-ste viskotter beveiligd, de HA 36. Eigenaar André Seinen: ‘Het begon voor ons met de nieuwe regelgeving van de Scheepvaartinspectie (IVW). Vroeger kon je volstaan met losse brandblusmiddelen maar volgens de nieuwe regels moet je een vaste brandblusinstallatie hebben. Op zich terecht. Want je wilt natuurlijk wél maximale veiligheid voor je mensen aan boord.’

Qua veiligheid en gebruikersvriendelijkheid het beste.

‘Vervolgens ga je om je heen kijken wat er zoal mogelijk is. En je vraagt eens wat na bij je collega’s enzo. Qua veiligheid, gebruikersvriendelijkheid en compactheid kwam af-x fireblocker er gewoon als beste uit. De veiligheid voor de bemanning gaf de doorslag. De systemen van AF-X werken niet met gas, of wat dan ook, maar met een vaste stof die onschadelijk is voor mens, milieu en machine.
 

 Installatie door: Scheepsreparatie Friesland ( SRF )

Technische gegevens van de schelpdiervisser HA 36 : afmetingen: 40 meter lang, 8 meter breed, tonnage: 265 GT, diepgang: ruim twee meter om op schelpdieren te vissen op de Noordzee, hoofdvoortstuwing: twee Caterpillars C 18 (Dolderman), aantal bemanningsleden: tussen de 3 en 5, oorspronkelijk bouwjaar: 1981. Verbouwd in 2010.

      

Reactie
Reageer hieronder direct op het bovenstaande bericht.
Uw E-mailadres is noodzakelijk om uw reactie te kunnen verwerken.
Naam
Telefoon
E-mailadres *
Reactie  *