Bouw & Infra

Aerosol brandbeveiliging

Wat kan aerosol voor u betekenen? Aerosol blust op moleculair niveau. U bent vast bekend met de zogenoemde "branddriehoek". Wat aerosol in feite doet is het "inkapselen" van de zuurstof moleculen. Het verdrijft geen zuurstof het kapselt de moleculen enkel in. Hierdoor kan de brand geen gebruik meer maken van de zuurstof maar tegelijkertijd blijft deze zuurstof wel in de ruimte aanwezig zodat u het gewoon kan inademen.
De aërosol brandblussers en brandblussystemen zijn bedoeld om een brand te blussen en een standtijd te kunnen creëren zodat na de brand geen herontsteken kan plaatsvinden.

Doordat de aerosol een vaste stof is, kunnen ze de brandblussers zo klein en zo groot maken als wenselijk. Dat betekend dat ze uitermate geschikt zijn voor "bron" brandbeveiliging. Deze blusser kunnen binnenin machines/ schakelkasten en bijvoorbeeld PC's worden geplaatst.

Om hele ruimtes te beveiligen met aerosol maken de brandveiligheidsystemen van AF-X Fire Solutions onder andere gebruik van grotere kubus vormige units die in de ruimte zelf worden opgehangen.
Dit betekent dat u uw kantoor, serveruimte of opslagruimte tegen brand kunt beveiligen zonder water en de daarbij komende schade.

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

  • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
  • UL 2775 and NFPA 2010
  • IMO 1270
  • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

  • UL 2775;
  • CEN/TR 15276-0:20019;
  • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN - APP introductie

 

SAFRAN-APP & AF-X

 

Wilt u weten wat wij voor u in de Bouw & Infra kunnen beteken neem dan direct contact met ons op en bel +31 (0)20 20 50 484.

Of vul het reactieformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Voor ruimtes en bronnen die wij in de Bouw & Infra sector kunnen beveiligen zie het linker submenu.

Gratis QuickScan Brandveiligheid banner

Reactie
Reageer hieronder direct op het bovenstaande bericht.
Uw E-mailadres is noodzakelijk om uw reactie te kunnen verwerken.
Naam
Telefoon
E-mailadres *
Reactie  *