Brandbeveiliging voor een serverruimte of een serverkast

In een serverkast kan oververhitting of kortsluiting ontstaan. In combinatie met stof kan dit desastreuze gevolgen hebben. Voor het ontstaan van brand, voor schade, voor uw bedrijfscontinuïteit. 

Geen blusschade

De af-x fire solutions brandblussystemen zijn zeer geschikt voor serverkasten en/of serverruimtes. Met een af-x fire solutions brandblussysteem bent u verzekerd van brandbeveiliging die blusschade tot het minimum beperkt. Bovendien is uw bedrijfscontinuïteit door de snelle detectie en blussing gewaarborgd. Het enige wat u hoeft te vervangen is het onderdeel  dat de kortsluiting of oververhitting heeft veroorzaakt. Kortom, u bent in no-time weer online.

Gelijkwaardigheids verklaring PEUTZ

In 2010 heeft ingenieursburo PEUTZ de gelijkwaardigheidsverklaring voor af-x brandblussystemen afgegeven. Dit betekent dat af-x brandblussystemen voldoen aan de eisen van het bouwbesluit 2003 en gelijkwaardig is aan een oplossing met een sprinkler installatie.

Makkelijke installatie

Het af-x fire solutions brandblussysteem is een eenvoudig te installeren brandblussysteem waar geen bouwkundige aanpassingen voor nodig zijn. In tegenstelling tot andere systemen werken de af-x fire solutions brandblussystemen zonder druk en zijn er bijvoorbeeld geen overdrukkleppen nodig.

GEEN corrosie & GEEN zuurstof reductie

Sommige systemen veroorzaken koude schokken, andere brengen het zuurstofpercentage terug naar 12%. Koude schokken hebben als gevolg dat er vocht neer slaat en dat er condens ontstaat. Dit is zeer onwenselijk in een serverruimte vanwege mogelijke corrosie. Bij zuurstofreductie bestaat er gevaar voor in de ruimte aanwezige mensen. 

Blussen met een droge Aerosol blust de brand snel, effectief en is onschadelijk voor de aanwezige apparatuur. Droge Aerosol is niet corrosief en verdrijft geen zuurstof!

Bronbeveiliging voorkomt schade!

In serverruimtes die al voorzien zijn van een ander blussysteem kunt u ook de bronnen van brand beveiligen. Voor een losse serverkast is voor u de 19” PSCU ontwikkeld. Deze schuift u in het bovenste rek van de serverkast en klaar is Kees. De 19” PSCU kunt u makkelijk aansluiten op uw brandmeldcentrale. Zo kunt u de brandveiligheid in uw serverruimte optimaliseren. En voorkomt u dat uw huidige blussysteem wordt geactiveerd en blusschade veroorzaakt.

Voordelen van het af-x fire solutions brandblussysteem in serverruimtes en serverkasten

 • Geen blusschade;
 • Eenvoudige installatie;
 • Geen bouwkundige aanpassingen;
 • Niet schadelijk voor de mens;
 • Financieel aantrekkelijk;
 • Snelle detectie/blussing;
 • Direct bij de bron;
 • Mogelijkheid tot stand-alone;
 • Bedrijfscontinuïteit buiten gevaar;
 • Geen onderhoud;
 • Niet corrosief.

      

Gratis QuickScan Brandveiligheid banner

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu 0186 - 699 699 of vul het contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Reactie
Reageer hieronder direct op het bovenstaande bericht.
Uw E-mailadres is noodzakelijk om uw reactie te kunnen verwerken.
Naam
Telefoon
E-mailadres *
Reactie