Ruimtebeveiliging

Gelijkwaardigheidsverklaring van bureau PEUTZ

De schade die wordt veroorzaakt door water is vaak groter dan een brandschade. Aerosol brandblussystemen hebben van van ingenieursbureau Peutz een gelijkwaardigsverklaring in lijn met de Algemene Eisen van het Bouwbesluit. Dit betekent dat door de installatie van een eenvoudig systeem van af-x fire solutions ruimten tegen brand kunnen worden beveiligd binnen de eisen van het Bouwbesluit, zonder aanvullende bouwkundige voorzieningen, zonder dure brandwerende of brandvertragende materialen en zonder sprinkler watersystemen. Dit betekent een enorme kostenbesparing bij bouw- en verbouwprojecten, zeker indien het hoogbouw betreft.

Blusschade door uw huidige installatie

Een sprinkler, watermist- of gasblusinstallatie beveiligt meestal een ruimte. Dat betekent niet dat een brand dan geen schade kan aanrichten. Wanneer uw huidige brandblusinstallatie afgaat bent u vaak laat en is de brand al dusdanig ontwikkeld dat deze reeds schade heeft aangericht. Daarnaast zullen deze brandblusintsallaties vaak zelf ook schade aanrichten. Wij helpen u graag om in kaart te brengen hoe dit voorkomen kan worden.

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

  • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
  • UL 2775 and NFPA 2010
  • IMO 1270
  • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

  • UL 2775;
  • CEN/TR 15276-0:20019;
  • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN - APP introductie

 

SAFRAN-APP & AF-X

 

      

Gratis QuickScan Brandveiligheid banner

Reactie
Reageer hieronder direct op het bovenstaande bericht.
Uw E-mailadres is noodzakelijk om uw reactie te kunnen verwerken.
Naam
Telefoon
E-mailadres *
Reactie  *