Over af-x Offerte aanvragen

Doden door brand op Noors cruiseschip

Brandbeveiliging motorcompartiment

 

Brandbeveiliging motorcompartiment schipALESUND - Bij een brand op een Noors cruiseschip zijn donderdag twee bemanningsleden omgekomen. Dat heeft de politie van het Scandinavische land bekendgemaakt.

Acht gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, onder wie twee mensen met ernstige brandwonden. De anderen hebben ademhalingsmoeilijkheden door de rook. Dat meldden Noorse media. Alle 207 passagiers zijn gered.

Uit het schip, dat nu ligt aangemeerd aan de kade in de Noorse stad Aalesund, steeg een enorme grijze rookwolk op. De rook bereikte Aalesund, waarop een deel van de stad werd afgesloten.
Het vuur is inmiddels onder controle, aldus de brandweer donderdagmiddag. Het ontstond in de machinekamer van het 122 meter lange schip, mogelijk als gevolg van een explosie. Het 16 jaar oude schip, de Nordlys, was niet ver uit de kust bij Aalesund toen de brand uitbrak. De boot voer op een toeristische route van Bergen naar de uiterst noordelijke streken boven de poolcirkel.

Het schip had 262 opvarenden aan boord, waarvan 207 passagiers. De overlevenden zijn van boord gehaald. Een deel ging over in andere toegesnelde schepen, voordat het schip naar Aalesund was gesleept en de rest van boord kon gaan. Volgens de rederij zijn er veel Duitsers onder de passagiers.

      

 

Bron: Telegraaf.nl

Beveilig schepen tegen brand met het aerosol blussysteem van af-x. Niet schadelijk voor mens. milieu en apparatuur. Van eenvoudige bronbeveiliging tot volledige ruimtes zoals de machinekamer of boegschroef ruimte.

QuickScan brandpreventie

 

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact