Over af-x Offerte aanvragen

Rotterdams partyschip verwoest door brand

Brandbeveiliging Scheepvaart

 

Brandbeveiliging schipROTTERDAM - Op een partyschip in de Rotterdamse Koningshaven, bij de Erasmusbrug, heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed. Het vuur was rond 9 uur 's ochtends onder controle. Er was niemand aan boord van het schip en er zijn geen gewonden gevallen, meldde de brandweer.

Het schip moet als verloren worden beschouwd. De uitslaande brand veroorzaakte flinke rookwolken. De brandweer rukte met groot materieel uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Het schip RiverZZ ligt aan de Eva Hartog-Cohenkade, evenwijdig aan de Stieltjesstraat. Volgens de exploitant is het evenementenschip het grootste van zijn soort in Europa. Met vijf zalen verdeeld over drie etages biedt het ruimte aan bijna 1800 mensen.

Het schip uit 1959 heeft een rijke historie. Onder meer de Britse koningin Elizabeth, de Amerikaanse presidenten Eisenhower en Kennedy en beroemdheden als Elvis Presley en Louis Armstrong zijn op het van oorsprong Duitse schip geweest, vermeldt de website van RiverZZ. De Berlin, zoals het vaartuig oorspronkelijk heette, voer jarenlang lijndiensten. Sinds 2003 ligt het in Rotterdam. Opmerkelijk genoeg werd de RiverZZ vorige week heropend.

      

Bron: Telegraaf.nl

Beveilig schepen tegen brand met het aerosol blussysteem van af-x. Niet schadelijk voor mens. milieu en apparatuur. Van een voudige bronbeveiliging tot volledige ruimtes zoals de machinekamer of boegschroef ruimte.

QuickScan Brandveiligheid

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact