Over af-x Offerte aanvragen

Brandbeveiliging speciaal voor Lithium-ion

Lithium-ion opslag of transport met een brandpreventie oplossing

Brandbeveiliging voor Lithium-ion

Door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is de vraag naar lithium-ion batterijen enorm gestegen. De vraag naar lithium-ion batterijen zal dan ook alleen maar groter worden. Denk aan steeds meer elektronische apparaten die steeds langer hun energie putten uit een (lithium-ion) batterij.     

Een groot nadeel bij deze ontwikkeling is het brandrisico van een lithium-ion batterij. Er bestaat wereldwijd nog geen blusmiddel dat een lithium brand kan blussen. Dit heeft al veel impact gehad op het transport en opslag van lithium-ion batterijen. Onder andere IATA (International Air Transport Association) kampt met een groot vervoersprobleem. Wellicht heeft u dit zelf al ondervonden bij het inchecken van uw bagage op het vliegveld. Uw apparaten met lithium-ion batterijen mogen al niet meer in het laadruim maar alleen nog in uw handbagage mee vliegen.     

Aerosol brandbeveiliging & Lithium-ion

Onlangs zijn de eerste testen gedaan met condensed aerosol als blusmiddel op lithium-ion branden. Zolang de ruimte gesloten blijft beheerst de aerosol de brand. De brand wordt gecontroleerd zodat er vervolgens genoeg tijd is om de hulpdiensten te alarmeren, in te schakelen en te wachten tot ze de calamiteit over kunnen nemen. Het gevolg van een blussing met aerosol is een hele snelle afname van de temperatuur in de ruimte waar de lithium brand aan de gang is. Tijdens de test daalde de temperatuur van bijna 1000 graden Celsius in korte tijd  naar 80 graden Celsius.   

Gecertificeerd

De door AF-X ontwikkelde AF-X Fireblocker bevat 's werelds meest effectieve condensed aerosol blusmiddel. De AF-X Fireblocker is door KIWA gecertificeerd conform de volgende normen en richtlijnen:   

  •    ISO 15779
  •    EN 15276
  •    UL 2775
  •    NFPA 2010
  •    BRL K23001

Met onze brandbeveiligingssystemen is het mogelijk om de brand te beheersen zonder enige schade te veroorzaken aan mens, milieu en overige materialen en apparatuur die aanwezig zijn in de ruimte. Hierdoor wordt mogelijke brandschade voor u beperkt.   

Een bijkomend voordeel is dat een AF-X Fireblocker blusinstallatie een zeer verantwoorde investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

Wat wij voor u kunnen betekenen? Bel +31 (0)20 20 50 484 of vul het contact formulier in. Wij nemen direct contact met u op.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products (APP). APP is onderdeel van de ArianeGroup. ArianeGroup is een Joint Venture van Airbus en Safran

SAFRAN-APP & AF-X

Heeft u vragen, kunnen wij u helpen of wilt u wellicht wat meer informatie? Neem dan contact met ons op! bel +31 (0)20 20 50 484, mail naar info@afxfiresolutions.com of vul het reactieformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact