Over af-x Offerte aanvragen

Brandbeveiliging voor Offshore Machineruimtes

Dat branden vaak ontstaan in machineruimtes is niet nieuw, maar dat de brand zeer snel kan uitgroeien, wordt te vaak onderschat. Met het brandblussysteem van af-x fire solutions kunt u schade beperken, levensbedreigende situaties voorkomen en kosten besparen.

Blussende werking en brandklassen

Blussen op moleculair niveau. Bij conventionele systemen wordt er een element uit de branddriehoek weggenomen. De blussende werking van de af-x systemen is intelligenter. Onderliggend in een branddriehoek is er namelijk sprake van een brandvijfhoek. Ook de mengverhoudingen en de katalisatie spelen een belangrijke rol. Op moleculair niveau is brand niets anders dan een chemische reactie. Binnen die chemische reactie zweven instabiele moleculen rond. Deze instabiele moleculen worden ook wel vrije radicalen genoemd. Bij activering van de af-x blussystemen gaat de aërosol-nevel direct een verbinding aan met deze vrije radicalen. De aërosol zorgt dan weer voor stabiele moleculaire verbindingen. Zo wordt de brand dus in het allereerste stadium geblokkeert zonder koude schokken, zonder water en zonder zuurstof verdrijving.

Zowel ruimte- als bronbeveiliging

De af-x fire solutions brandblussystemen werken met een vast blusmiddel (SBC). Dat betekent dat wij onze brandblussystemen zo groot kunnen maken dat ze voor iedere ruimte geschikt zijn. Maar ook dat wij een brandblussysteem kunnen maken die zo klein is dat ze direct in machines en apparaten, bij eventuele bronnen van brand, geplaatst kunnen worden.

Verdrijft GEEN zuurstof en is NIET corrosief

Droge aerosol is niet corrosief en zijn dus niet schadelijk voor uw apparatuur. De vlam dovende aerosol bindt zich met de zuurstof en stabiliseert de aanwezige vrije radicalen en haalt op deze manier de energie uit de vlam. De aanwezige zuurstof wordt niet verderven dus blussen met een aerosol is niet schadelijk voor uw aanwezige personeel.

Eenvoudige installatie dus financieel voordeel

Het brandblussysteem van af-x fire solutions is eenvoudig te installeren en vergen geen bouwkundige aanpassingen. Hiermee bespaart u op voorhand al grote kosten. Het brandblussysteem van af-x fire solutions wordt in de ruimte zelf geïnstalleerd en de blussende units zijn makkelijk te bevestigen doormiddel van enkele schroeven. Dus geen:

 • Aparte ruimte voor gasflessen;
 • Leidingwerk;
 • overdruk kleppen.

Voordelen van af-x fire solutions voor de Offshore brandbeveiliging

 • Niet schadelijk voor mens, milieu en materialen;
 • Snelle detectie en blussing;
 • Direct bij de bron;
 • Bedrijfscontinuïteit blijft gewaarborgd;
 • Stand-alone;
 • 15 jaar nagenoeg onderhoudsvrij;
 • Eenvoudige installatie.

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

 • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
 • UL 2775 and NFPA 2010
 • IMO 1270
 • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

 • UL 2775;
 • CEN/TR 15276-0:20019;
 • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN - APP introductie

SAFRAN-APP & AF-X

Gratis QuickScan Brandveiligheid banner

Voor vragen of vrijblijvend advies op maat bel dan nu +31 (0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact