Over af-x Offerte aanvragen

Stat-X

Wat is een Stat-X aerosol brandblusser?

Stat-X is een aerosol dat wereldwijd verkrijgbaar is welke wordt ontwikkeld en geproduceerd in Amerika. Een Stat-X brandblus-unit is een zelfstandige aerosol brandblusser. In de unit zit een vaste stof genaamd aerosol. Bij activering zal de vaste stof zich omzetten in een ultrafijne aerosol blusstof.

De Stat-X aerosol is een effectief blusmiddel. De units zijn gemaakt van RVS en zijn getest voor ruimte beveiliging maar zijn ook uitermate geschikt en getest voor object beveiliging.

Bouwkundige aanpassingen nodig?

Net als voor alle andere aerosolen zijn er voor een brandblussysteem van Stat-X nagenoeg geen bouwkundige aanpassingen nodig. Denk hierbij aan buizenstelsel, uitstroomkoppen, overdrukkleppen, aparte ruimte voor gasflessen en zo verder.

Installatie is eenvoudig. U hangt de Stat-X unit op doormiddel van de bijgeleverde beugel. Een Stat-X unit kan op drie manieren worden geactiveerd, handmatig, elektrisch of thermisch.

Hoe werkt de blussing?

In tegenstelling tot conventionele blusmiddelen werkt Stat-X net als andere aerosolen niet op basis van verstikking (wegnemen van zuurstof) of koeling. Stat-X blust door de verbrandingsreactie op moleculaire basis te stoppen. Het blusmiddel bestaat uit ultrafijne (1-2 micron) kaliumdeeltjes en bindt zich met de brandgassen, waardoor de verbinding met zuurstof niet meer mogelijk is. De verbrandingsreactie is als het ware ingehaald door het blusmiddel en wordt binnen enkele seconden gestopt.

Voor vragen en vrijblijvend advies bel nu +31 (0)20 20 50 484. Mailen kan natuurlijk ook! info@af-x.com

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact