Over af-x Offerte aanvragen

Oudere flatbewoner denkt te makkelijk over brandveiligheid

Oudere flat- en appartementbewoners weten niet goed wat ze moeten doen als er brand uitbreekt. Dat blijkt uit onderzoek van Ouderenbond ANBO uit Woerden en het Liftinstituut.

Zo kennen veel mensen het vluchtplan niet of weten ze niet zeker of het wel bestaat. De Ouderenbond is geschrokken van de uitkomsten en wil dat er snel actie wordt ondernomen.

"Ik ben heel erg geschrokken", zo reageert ANBO-bestuurder Liane den Haan. "Mensen realiseren zich onvoldoende dat ze ook zelf aan de slag moeten om te zorgen dat zij en hun buren een veilig heenkomen kunnen zoeken bij brand."

Naast dat het zaak is dat bewoners het vluchtplan kennen zouden ze het jaarlijks moeten oefenen. Er zouden bijvoorbeeld jaarlijks mensen moeten worden aangewezen welke mensen die slecht te been zijn helpen.

Groeiende vergrijzing – hoe lang is 'Bij brand bij geen lift' nog houdbaar?

Den Haan wijst erop dat mensen steeds langer thuisblijven wonen. Óók als ze minder mobiel of slecht ter been zijn. "Als je onder normale omstandigheden al moeilijk opstaat, of een paar minuten nodig hebt om de deur te bereiken, dan is dat bij brand of rookontwikkeling nog veel moeilijker."

Het Liftinstituut zoekt nu ook naar mogelijkheden om reguliere liften veilig in te zetten voor evacuatie bij brand. Uit onderzoek blijkt dat het met enkele technische aanpassingen wel veilig zou kunnen.

Technische aanpassing met AF-X Fireblocker

Met de De AF-X Fireblocker kunt u de aandrijving van liften maar ook de hele schacht beveiligen tegen brand. De AF-X Fireblocker bestaat er in verschillende maten. Zo klein dat we de aandrijving, schakelkasten en zelfs nood achregaten van binnenuit kunnen beveiligen tegen brand. En zo groot dat hele lift schachten in 1 keer geblust kunnen worden.

Door de brandbeveiliging direct bij de bron te plaatsen voorkomt u dat de brand kan overslaan en blijft de schade beperkt en kunt u snel ingrijpen.

Voor vragen neem dan nu contact op en bel 020-2050484 of neem contact op via het contactformulier en wij nemen contact met u op!

 

             

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact