Over af-x Offerte aanvragen

AF-X Fireblocker voor uw wasdroger

Radio Uitzending Avrotros "maak je huis brandveilig" 13 tips op een rijtje

Afgelopen week werd er op NPO1 door AVROTROS in de radio-uitzending van Radar extra aandacht besteedt aan brandveiligheid voor thuis.

Volgens de cijfers van de branchevereniging VEBON-NOVB, de collectieve belangenbehartiger van (integrale) brandbeveiliging, waar wij van AF-X bij zijn aangesloten. Waren er in 2015: 100.168 woningbranden. Op de 7,7 miljoen huishoudens (telling 01-01-2015 volgens het CLO) is dat 1,3%. Kortom 1 op de 100 huishoudens heeft in 2015 te maken gehad met een woning brand.

De cijfers van “risicomonitor woningbranden 2015” geven zelfs aan dat 1 op de 76 woningen jaarlijks getroffen worden door brand.

In 2016 waren er 33 “fatale” woningbranden waarbij 38 dodelijke slachtoffers zijn gevallen bij branden in “woon gerelateerde” objecten, waarbij de brand niet door opzet is veroorzaakt.

De belangrijkste oorzaken van deze branden waren:

 • Roken (19%)
 • Kortsluiting of een defect apparaat (13%)
 • Onvoorzichtigheid bij koken (9%)

13 tips om uw huis brandveiliger te maken

Het is daarom belangrijk dat we met zijn allen bewust worden op de risico’s van brand en hoe we deze zoveel mogelijk kunnen beperken.

AVROTROS – Radar, geeft op hun website 13 tips om een woning brandveilig te maken. Waarvan 1 tip is; om een AF-X Fireblocker in uw wasdroger te plaatsen.

 • Plaats op elke verdieping rookmelders en een blusdeken. 
 • Heb je een achterdeur? Zorg dan dat daar een sleutel insteekt zodat je altijd naar buiten kan.
 • Zorg voor een goede en grote brandblusser in huis.
 • Brandblussers zijn niet eeuwig houdbaar. Die moet je om de twee jaar laten keuren. 
 • Rookkanaal in huis? Laat die tijdig reinigen. Daar kunnen vogelnesten in gebouwd zijn.
 • In de winter is er gevaar voor koolmonoxide. Plaats daarom koolmonoxidemelders.
 • Stofverzamelingen in bijvoorbeeld een ventilatie-gat zijn zeer brandgevoelig. 
 • Stekkerdozen zijn enorm handig, maar als je daar teveel opladers in plugt die veel vermogen vragen, dan is er een risico op kortsluiting en brand. Veel oude woningen hebben bijvoorbeeld geen aardlekschakelaar.
 • Wasmachines en vaatwassers kunnen in brand vliegen door kortsluiting, omdat er teveel stof in zit, ze overbelast of te oud zijn. Veel mensen hebben een droger op zolder, zorg dus dat daar ook een rookmelder hangt. 
 • Heb je halogeenlampen? Die kan je beter niet te dicht bij de gordijnen of plafond hangen. Vervang ze door LED- of spaarlampen.
 • Lekker op de bank met een kaarsje op tafel kan enorm gezellig zijn, maar ook gevaarlijk. Let er dus op dat de standaard van een niet-brandbaar materiaal is. Zet kaarsen ook niet dichtbij gordijnen.
 • Installeer een fireblocker. Dit apparaatje plaats je aan de binnenkant van een droger of wasmachine. Bij brand komt er automatisch blusmiddel vrij.
 • In bed kan een elektrische deken heel lekker zijn, maar door oververhitting of kortsluiting kan zo'n deken brand veroorzaken. Check voor gebruik nadat hij lange tijd in de kast gelezen heeft even de bedrading en test de deken voordat je hem in bed legt.

Bron: Radar-AVROTROS

Wasdroger: brandoorzaak nummer 1 van elektrische apparatuur

Volgens het CBS (centraal bureau statistiek) is de wasdroger brandoorzaak nummer 1. In de wasdroger ontstaat veel stofophoping op plekken waar u niet bij kunt. Dit in combinatie met de hitte van uw droogtrommel en kans op kortsluiting, is brandoorzaak nummer 1.

Geen zorgen meer!

De af-x fireblocker voor uw wasdroger is zo klein dat deze direct bij de bron in de wasdroger geplaatst kan worden. Door de brandbeveiliging direct bij de bron te plaatsen voorkomt u dat de brand kan overslaan en blijft de schade beperkt tot de wasdroger.

Voor vragen neem dan nu contact op en bel 020-2050484 of neem contact op via het contactformulier en wij nemen contact met u op!

             

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact