Over af-x Offerte aanvragen

Brandbeveiliging

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

Elk jaar eist brand vele mensenlevens. Brand is een belangrijke bron van milieuverontreiniging en CO2 uitstoot terwijl het voor miljarden euro's schade veroorzaakt aan roerende en onroerende goederen.

De bestrijding van brand was tot nu gebaseerd op bestrijding achteraf. Er werd vertrouwd op ingrijpen door de mens. Brandwerende en brandvertragende materialen en technieken werden ingezet om tijd te winnen. Daarmee werd de brandweer de kans gegeven om escalatie of overslag zo veel mogelijk te voorkomen. Uitgebreide leidingsystemen voor sprinklers werden aangelegd en Druksystemen voor gas-, schuim- of poeder-blusinstallaties werden geïnstaleerd. Bouwkundige voorzieningen werden getroffen, soms speciaal om de effecten van de blussystemen weer te kunnen opvangen. En water werd gebruikt. Heel veel water. De bestrijding van een brand leidde soms tot meer schade dan de brand zelf.

Fundamentele verandering op het gebied van brandbeveiliging

De strijd tegen brand is fundamenteel verbeterd door de inzet van de aërosol brandblussystemen van af-x fire solutions. Deze systemen werken van binnenuit, als een ingebouwde brandweerman. De droge aërosol is een vaste stof die de brand in haar ontstaan blokkeert. Doordat het een vaste stof is, zijn er geen leidingen, geen druksystemen en geen bouwkundige voorzieningen nodig en dit leidt tot enorme kostenbesparingen.

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

  • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
  • UL 2775 and NFPA 2010
  • IMO 1270
  • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

  • UL 2775;
  • CEN/TR 15276-0:20019;
  • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN - APP introductie

 

SAFRAN-APP & AF-X

 

      

Gratis QuickScan Brandveiligheid banner

Wat wij voor u kunnen betekenen? Bel +31 (0)20 20 50 484 of vul het contact formulier in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact