Over af-x Offerte aanvragen

Bedrijfscontinuïteit

Als er gesproken wordt over brandschade wordt meestal in eerste instantie gedacht aan de schade die veroorzaakt werd door de brand zelf. Soms wordt ook nog gedacht aan de blusschade, maar zelden wordt de grootste schadepost meegenomen; onderbreking van de bedrijfsprocessen. Het niet kunnen produceren of erger nog, het niet kunnen leveren blijkt in de praktijk de grootste schade post te zijn. Omdat maar weinig bedrijven hiertegen verzekerd, zijn hier ook weinig gegevens over beschikbaar. De gevolgen zijn echter vaak enorm.

Bedrijfsprocessen worden niet onderbroken

Eén van de grootste voordelen van het blussen met een droge aërosol is dat de bedrijfsprocessen nauwelijks of niet onderbroken worden. Enerzijds omdat een brand onmiddellijk gedoofd wordt en de impact van de calamiteit dus zeer beperkt en lokaal blijft, en anderzijds om dat het reconditioneren (schoonmaken) zeer eenvoudig en snel gaat. De bron van de brand kan snel vervangen of gerepareerd worden en bedrijfsprocessen kunnen weer worden opgestart, als ze al onderbroken werden!

Brand wordt direct bij de bron geblokkeerd

Alle grote branden beginnen klein. Met één vonk of met één klein vlammetje. Ook de grootste rampen die u kent. Onze aanpak is er op gericht om een potentiële brand onmiddellijk in het eerste stadium te blokkeren. Daarom is het ook belangrijk om goed de eventuele bronnen van brand in kaart te brengen en die te beveiligen. Een pand of een opslag raakt niet zomaar in de brand. Het aantal potentiële bronnen is vaak zeer beperkt en meestal eenvoudig tegen lage kosten te beveiligen.

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

  • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
  • UL 2775 and NFPA 2010
  • IMO 1270
  • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

  • UL 2775;
  • CEN/TR 15276-0:20019;
  • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN-APP & AF-X

SAFRAN - APP introductie

Gratis QuickScan Brandveiligheid banner

Graag maken wij voor u en met u een inventarisatie. Neem volledig vrijblijvend contact op via het onderstaand formulier of bel: +31 (0)20 20 50 484 en vraag naar Frank Butterman.

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact