Over af-x Offerte aanvragen

Brandbeveiliging in de Zorg

af-x fire solutions voorkomt brandschade en levensbedreigende situaties

Brand moet voorkomen worden: Om het gevaar dat het betekent voor medewerkers en patiënten. Om de enorme schade die de brand - en het blussen - berokkent aan uw instelling omdat bestuurders hoofdelijk aansprakelijk kunnen zijn voor de gevolgen van brand.

Meestal zij er al voorzieningen getroffen maar toch: de media blijven berichten over uitslaande branden in bedrijven, ziekenhuizen, universiteiten en verzorgingshuizen. Hoe kan het dat bedrijven die voorzorgsmaatregelen namen tóch getroffen worden door brand? Een eenvoudig antwoord: ze doen niet aan bronbestrijding. Hierdoor kan kortsluiting in een voedingselement van een computer resulteren in een grote miljoenen kostende uitslaande brand. Zonde. Zeker als u weet dat dit met een simpele oplossing misschien voorkomen had kunnen worden.

De oplossing

af-x fire solutions heeft zo’n oplossing. Het richt zich op beveiliging van ruimtes en van brandbronnen zoals een serverruimte, technische ruimte of bijvoorbeeld een operatiekamer. Door de brand direct bij de bron te bestrijden, voorkomt het onnodige vervolgschade. Dit betekent niet dat u de bestaande sprinklerinstallatie of brandblussystemen de deur uit moet doen. Integendeel, de meerdere systemen versterken elkaar juist. Ze zijn complementair.

Wat is AF-X Fireblocker?

Het brandblussysteem van af-x fire solutions bestaat uit een unit, in grootte variërend van klein naar groot. Deze wordt in iedere bron of ruimte geplaatst. De AF-X Fireblockers kunnen stand-alone worden geplaatst. Ze kunnen dan zelfstandig brand detecteren en worden de units geactiveerd door middel van een batterij. Ze gaan dus bij iedere brand af, stroomstoring of niet. Maar de units kunnen ook eenvoudig op ieder ander branddetectiesysteem worden aangesloten. Zo eenvoudig is het. Er hoeven geen speciale water- of gasleidingen aangelegd te worden; er zijn geen drukcilinders nodig. Zo kunt u aardig wat kosten besparen.

Hoe werkt het?

Het werkzame bestand in de AF-X Fireblocker is aërosol. Kleine deeltjes in deze stof gaan een chemische reactie aan met het vuur waardoor de brand dooft. Deze technologie is afkomstig uit de ruimtevaart en het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling.
AF-X Fireblocker werkt alleen in afgesloten ruimtes. Het is bedoeld om een brand te beheersen en blussen in de brandklassen A (vaste organische stoffen zoals hout, papier en kunststof), B (vloeistoffen), C (gassen) en F (vetbranden). Omdat het de brand in zo’n vroeg stadium stopt, is slechts een hele kleine hoeveelheid blusmateriaal nodig.

Brand, en dan?

Het grote voordeel van af-x fire solutions is dat het geen schade aan goederen veroorzaakt. Brand in de serverruimte ontstaan? Met af-x fire solutions kunt u de computers gewoon blijven gebruiken en zijn geen kostbare gegevens verloren gegaan. Brand in het voorraadmagazijn? Met AF-X fireblocker kunt u gewoon diensten blijven leveren aan patiënten. Door de minimale brand-, blus- en vervolgschade is de bedrijfscontinuïteit maximaal gewaarborgd.

Niet schadelijk voor mens & milieu

Maar ook mens en milieu zijn erbij gebaat. Omdat de AF-X Fireblocker geen zuurstof verdrijft in een ruimte is het veilig voor mens en dier. Bovendien bevat het geen giftige stoffen, en tast het de ozonlaag niet aan. Wel zo’n prettig idee.

Gratis QuickScan Brandveiligheid banner

Eenvoudig aan te sluiten

De AF-X Fireblocker kan op elk (bestaand) branddetectiesysteem, activeringssysteem of alarmsysteem aangesloten worden. Het is compact, eenvoudig te vervoeren en snel door onze erkende installateurs te bevestigen.

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

  • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
  • UL 2775 and NFPA 2010
  • IMO 1270
  • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

  • UL 2775;
  • CEN/TR 15276-0:20019;
  • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN - APP introductie

SAFRAN-APP & AF-X

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek, meer informatie of een offerte. Bel +31 (0)20 20 50 484. Of stel uw vraag via het onderstaande formulier.

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact