Over af-x Offerte aanvragen

Brandbeveiliging in Musea

Als het gaat om brandbeveiliging voor een museum of een monumentaal pand dan moet u met veel aspecten rekening houden. Er zijn vaak bezoekers en personeelaanwezig, maar ook heeft u te maken met kostbare kunstwerken. Bestaande systemen zijn vaak geen oplossing. Sprinkler en gasblussystemen richten veel schade aan op schilderijen of zijn schadelijk voor aanwezige mensen.

Niet schadelijk voor mens, milieu en aanwezige kunstwerken

Het brandblussysteem van af-x fire solutions blust met een droge aerosol. Dit biedt in de wereld van Musea vele voordelen. Het blussen met een droge Aerosol blust de brand snel en effectief. De vlam dovende aerosol bindt zich met zuurstof en stabiliseert de aanwezige vrij radicalen. Op deze manier wordt de energie uit de vlam gehaald. Hierdoor blijft zuurstof aanwezig en is het niet schadelijk voor aanwezig personeel en bezoekers. Bovendien is de aerosol van af-x fire solutions bewezen niet corrosief te zijn op apparatuur en materialen.

Aerosol brandbeveiliging

Wat kan aerosol voor u betekenen? Aerosol blust op moleculair niveau. U bent vast bekend met de zogenoemde "branddriehoek". Wat aerosol in feite doet is het "inkapselen" van de zuurstof moleculen. De blussende werking van een aerosol is snel en effectief. Wanneer de vlam dovende aerosol in aanraking komt met vuur bindt het zich met zuurstof (vrije radicalen) en stabiliseert het de zuurstof, waardoor de energie uit de vlam wordt gehaald en op deze wijze het vuur wordt geblust. Aerosol verdrijft geen zuurstof waardoor uw personeel niet in gevaar komt.

De aërosol brandblussers en brandblussystemen zijn bedoeld om een brand te blussen en een standtijd te kunnen creëren zodat na de brand geen herontsteken kan plaatsvinden.

Doordat de aerosol een vaste stof is, kunnen ze de brandblussers zo klein en zo groot maken als wenselijk waardoor uitermate geschikt zijn voor "bron" brandbeveiliging. Deze blusser kunnen binnenin machines/ schakelkasten en bijvoorbeeld PC's worden geplaatst.

Om hele ruimtes te beveiligen met aerosol maken de brandveiligheidsystemen van af-x fire solutions onder andere gebruik van grotere kubus vormige units die in de ruimte zelf worden opgehangen.
Dit betekent dat u uw kantoor, serveruimte of opslagruimte tegen brand kunt beveiligen zonder water en de daarbij komende schade.

Eenvoudige installatie dus financieel aantrekkelijk

Het brandblussysteem van af-x fire solutions is eenvoudig te installeren en vergt geen bouwkundige aanpassingen. Onderhoud is enkel visueel doordat de het brandblussysteem van af-x fire solutions drukloos is.

Voordelen

 • Niet schadelijk voor mens, milieu en materialen
 • Snelle en effectieve blussing
 • Geen bouwkundige aanpassingen
 • Enkel visueel onderhoud
 • Financieel aantrekkelijk

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

 • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
 • UL 2775 and NFPA 2010
 • IMO 1270
 • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

 • UL 2775;
 • CEN/TR 15276-0:20019;
 • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN - APP introductie

SAFRAN-APP & AF-X

Gratis QuickScan Brandveiligheid banner

Voor vragen en een vrijblijvend advies op maat bel nu +31 (0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact