Over af-x Offerte aanvragen

Brandbeveiliging speciaal voor containers

Offshore en Land containers met een brandpreventie oplossing

Af-x biedt een uitstekende oplossing voor de brandbeveiliging in containers.

Genset (generatorset) in een container 

Een Genset is een verbrandingsmotor en een elektrische generator in een container. Gensets draaien benzine of diesel dus is er een vergrootte kans op brand. Gensets worden zowel op land als in de maritieme sector gebruikt.

Koelcontainer

Koelcontainers worden op temperatuur gehouden door een ingebouwde motor die vaan stroom moet worden voorzien. Ook hier is een verhoogde kans op brand. Een koelcontainer is multifunctioneel en in te zetten op locatie of voor transport.

Brandbeveiliging voor containers

Container genset beveiliging

af-x automatische aerosol brandblussystemen zijn voor de eigenaar of gebruiker van containers dé oplossing tegen brand. Af-x aerosol brandblussystemen zijn eenvoudig te plaatsen, vergen geen bouwkundige aanpassingen en zijn makkelijk te hergebruiken op een andere locatie of in een andere container.

In tegenstelling tot traditionele brandblussystemen zoals schuim- of poedersystemen blussen treedt er bij een blussing met aerosol geen vervolgschade op.

Daarom worden wij steeds vaker benaderd voor brandbeveiliging van dergelijke gensets, koelcontainers en opslagcontainers. Zowel op het land als in de maritieme en offshore sector.

Aerosol brandbeveiliging

Blussen op moleculair niveau. Bij conventionele systemen wordt er een element uit de branddriehoek weggenomen. De blussende werking van de af-x systemen is intelligenter. Onderliggend in een branddriehoek is er namelijk sprake van een brandvijfhoek. Ook de mengverhoudingen en de katalisatie spelen een belangrijke rol. Op moleculair niveau is brand niets anders dan een chemische reactie. Binnen die chemische reactie zweven instabiele moleculen rond. Deze instabiele moleculen worden ook wel vrije radicalen genoemd. Bij activering van de af-x blussystemen gaat de aërosol-nevel direct een verbinding aan met deze vrije radicalen. De aërosol zorgt dan weer voor stabiele moleculaire verbindingen. Zo wordt de brand dus in het allereerste stadium geblokkeerd zonder koude schokken, zonder water en zonder zuurstof verdrijving.

De systemen van af-x fire solutions zijn geschikt voor blussing van branden in de brandklassen A, B, C en F. Bovendien zijn de af-x fire solutions systemen uitermate geschikt voor de beveiliging van elektrische installaties tot 75.000 Volt.

Brandblussystemen in alle maten

De af-x fire solutions brandblussystemen werken niet op basis van een gas of een vloeistof, maar op basis van een vaste stof (SBC). Dat betekent dat wij onze brandblussystemen zo groot kunnen maken dat ze voor iedere ruimte geschikt zijn. Tegelijkertijd kunnen we een brandblussysteem ook zeer klein maken. Daardoor kunnen ze direct nabij machines en apparaten, bij eventuele bronnen van brand, geplaatst worden.

Eenvoudige installatie en kostenbesparing

Het brandblussysteem van af-x fire solutions is makkelijk te installeren, zonder dat daar bouwkundige aanpassingen in uw container voor nodig is. Dit zorgt er voor dat u op voorhand al op veel bijkomende kosten direct kunt besparen:

 • Geen wateropslag;
 • Geen lekbakken;
 • Geen leidingwerk;
 • Geen overdrukkleppen;
 • Geen aparte ruimte voor gasflessen.

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

 • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
 • UL 2775 and NFPA 2010
 • IMO 1270
 • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

 • UL 2775;
 • CEN/TR 15276-0:20019;
 • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN - APP introductie

SAFRAN-APP & AF-X

Heeft u vragen, kunnen wij u helpen of wilt u wellicht wat meer informatie? Neem dan contact met ons op! bel +31 (0)20 20 50 484, mail naar info@afxfiresolutions.com of vul het reactieformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact