Over af-x Offerte aanvragen

Blussen zonder gas. Met af-x fireblocker.

Veilig. Onschadelijk voor mens en milieu. En vooral voordelig!

Brand leidt tot enorme schade. De meeste branden ontstaan door kortsluiting, overbelasting in machines of apparatuur. Ongezien. Ongemerkt. En daardoor véél te laat ontdekt. AF-x Fireblocker werkt van binnenuit en pakt de brand precies aan op de plek die tot nu toe niet te beveiligen was: direct bij de brandhaard.

Aerosol is veiliger dan gas.

De oorspronkelijk voor de ruimtevaart ontwikkelde AF-X Fireblocker werkt als een ingebouwde brandweerman en schakelt het vuur razendsnel uit, met een droge aerosol. Zonder gas. En veiliger dan gas.

Onschadelijk voor mens en milieu.

AF-X Fireblocker werkt zonder gas, zonder druk en zonder zuurstof-verdrijving. Daardoor wordt het dodelijke risico van verstikking eenvoudigweg uitgesloten. Veiliger voor mens en milieu.

Blussende werking

Blussen op moleculair niveau. Bij conventionele systemen wordt er een element uit de branddriehoek weggenomen. De blussende werking van de af-x systemen is intelligenter. Buiten de branddriehoek spelen ook de mengverhoudingen en de katalytische werking een belangrijke rol. Op moleculair niveau is brand niets anders dan een chemische reactie. Door warmteontwikkeling ontstaan instabiele moleculen (zgn. vrije radicalen). Bij activering van de af-x blussystemen gaat de aërosol-nevel direct een verbinding aan met deze vrije radicalen. De aërosol zorgt dan weer voor stabiele moleculaire verbindingen. Zo wordt de brand dus in het allereerste stadium geblokkeerd: zonder koude schokken en zonder zuurstof verdrijving.

Veilig en voordelig.

Omdat AF-X Fireblocker niet met gas maar met een droge stof werkt is het ongelofelijk compact. Daardoor zijn er geen bouwkundige voorzieningen nodig zoals het luchtdicht maken van ruimtes. Ook qua onderhoud is AF-X Fireblocker stukken voordeliger.

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

  • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
  • UL 2775 and NFPA 2010
  • IMO 1270
  • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

  • UL 2775;
  • CEN/TR 15276-0:20019;
  • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN-APP & AF-X

SAFRAN - APP introductie

Wat wij voor u kunnen betekenen? Bel +31 (0)20 20 50 484 of vul het contact formulier in. Wij nemen direct contact met u op.

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact