Over af-x Offerte aanvragen

Brandbeveiliging voor Offshore

Nooit meer brand!

Brand in de offshore is overwegend moeilijk te blussen en kan daardoor grote gevolgen hebben. Niet alleen verwoest een brand de infrastructuur, maar het levert ook grote milieuschade op. Het is dan ook van belang dat een beginnende brand in de kiem wordt gesmoord.
af-x fire solutions heeft samen met Nationale- en Internationale instituten jarenlang gewerkt aan de doorontwikkeling van aerosol blussystemen. Dit heeft ertoe geleid dat u nu kunt beschikken over een zeer krachtig, milieuvriendelijk en veilig blussysteem wat uitermate geschikt is voor de petrochemie en offshore industrie.

Al jaren beveiligt af-x fire solutions technische ruimten, schakelkasten en opslag van gevaarlijke stoffen met verschillende aerosolen producten. Er zijn diverse redenen waarom een bedrijf kiest voor de systemen van af-x fire solutions. Soms zijn het eenvoudigweg de lagere kosten ten opzichte van andere systemen. Vaak zijn het echter andere redenen zoals de compactheid van het systeem. Het neemt vrijwel geen ruimte in beslag. Ook het veel lichtere gewicht ten opzichte van de andere beschikbare systemen speelt een rol. Maar vooral de minimale gevolgschade die ons blussysteem heeft zijn vaak doorslaggevend. De systemen van af-x fire solutions leveren direct een bijdrage aan een beter milieubeheer en biedt simpelweg de meest veilige oplossing.

Brandblussystemen in alle maten

De af-x fire solutions brandblussystemen werken niet op basis van een gas of een vloeistof, maar op basis van een vaste stof. Dat betekent dat wij onze brandblussystemen zo groot kunnen maken dat ze voor iedere ruimte geschikt zijn. Tegelijkertijd kunnen we een brandblussysteem ook zeer klein maken. Daardoor kunnen ze direct in machines en apparaten, bij eventuele bronnen van brand, geplaatst worden. Naast de verplichte toepassingen zien wij meer en meer schippers die, op basis van hun kennis van het schip, een aantal kleine maar brandgevaarlijke ruimten of apparaten beveiligen. Wij moedigen dit ook van harte aan omdat juist deze kleine extra aanvullingen op het grotere veiligheidsplan in de praktijk brand en schade aan boord voorkomen.

Blussende werking en brandklassen

Blussen op moleculair niveau. Bij conventionele systemen wordt er een element uit de branddriehoek weggenomen. De blussende werking van de af-x systemen is intelligenter. Onderliggend in een branddriehoek is er namelijk sprake van een brandvijfhoek. Ook de mengverhoudingen en de katalisatie spelen een belangrijke rol. Op moleculair niveau is brand niets anders dan een chemische reactie. Binnen die chemische reactie zweven instabiele moleculen rond. Deze instabiele moleculen worden ook wel vrije radicalen genoemd. Bij activering van de af-x blussystemen gaat de aërosol-nevel direct een verbinding aan met deze vrije radicalen. De aërosol zorgt dan weer voor stabiele moleculaire verbindingen. Zo wordt de brand dus in het allereerste stadium geblokkeerd zonder koude schokken, zonder water en zonder zuurstof verdrijving.

De systemen van af-x fire solutions zijn geschikt voor blussing van branden in de brandklassen A, B, C en F. Bovendien zijn de af-x fire solutions systemen uitermate geschikt voor de beveiliging van elektrische installaties tot 75.000 Volt.

GEEN koude schok

Bij een blussing met een gas wordt door de omzetting van de vloeistof in de cilinders naar het blusgas veel energie aan de omgeving onttrokken. Dit leidt tot een koude schok. Hoewel dit een onderdeel is van de blussende werking van het gas, leidt het ook tot aanzienlijke schade. Denk maar eens aan de afkoeling aan de buitenzijde van een motor die op volle toeren staat te draaien. De gevolgen zijn voorspelbaar. Omdat bij de blussing met een droge aërosol zoals hierboven beschreven geen omzetting plaats vindt, blijven de geldende temperaturen, behalve in de vlam of brandhaard, op hetzelfde niveau. Daarmee wordt grote schade voorkomen.

GEEN zuurstof verdrijving

Bij de blussing met een gas of CO2 wordt de in een ruimte aanwezige zuurstof verlaagd, of geheel verdreven. Bij de blussing met de af-x fire solutions systemen worden de zuurstof door haar unieke werking niet weggenomen, maar vastgezet in nieuwe stabiele verbindingen. Blussen met een aerosol verdrijft geen zuurstof en is derhalve veilig voor personen en voor eventuele slachtoffers die niet uit een ruimte weg kunnen komen.

GEEN bouwkundige voorzieningen of aanpassingen

Het brandblussysteem is eenvoudig te installeren en vergt geen bouwkundige voorzieningen of aanpassingen wat direct resulteert in:
• Geen leidingwerk
• Wanden blijven intact
• Geen overdrukkleppen
• Geen aparte ruimte voor cilinders
• Kostenbesparingen

Nagenoeg geen onderhoud, maximale productietijd

De brandblussystemen van af-x fire solutions zijn drukloos. Hierdoor blijft het onderhoud beperkt. De systemen werken voor minimaal 10 jaar. Dat maakt een kostenvergelijking met andere systemen wel zeer eenvoudig.

Enkele voordelen op een rij:

• Snelle detectie en zeer effectieve blussing
• Geen blusschade
• Milieu vriendelijk
• Eenvoudige installatie
• Neemt zeer weinig ruimte in beslag
• Relatief weinig gewicht
• Geen bouwkundige voorzieningen of aanpassingen
• Weinig onderhoud
• Niet schadelijk voor mensen of apparaten
• Volledige systeem in RVS behuizing uitgevoerd
• Financieel aantrekkelijk
• 15 jaar gegarandeerd
• Blusunits wereldwijd vervangbaar

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

  • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
  • UL 2775 and NFPA 2010
  • IMO 1270
  • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

  • UL 2775;
  • CEN/TR 15276-0:20019;
  • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN - APP introductie

SAFRAN-APP & AF-X

Gratis QuickScan Brandveiligheid banner

Indien u vragen heeft of op zoek bent naar vrijblijvend advies op maat of een deskundige begeleiding in de keuze van een juiste brandblusinstallatie, dan kunt u het onderstaande contactformulier invullen en nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

U kunt ook bellen met +31 (0)20 20 50 484

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact