Over af-x Offerte aanvragen

Brandbeveiliging voor een Offshore technische ruimte

Bedrijfscontinuïteit waarborgen door de beperking van blusschade!

De brandblussystemen van af-x fire solutions zijn geschikt voor alle typen en soorten technische ruimtes. Met brandbeveiliging van af-x fire solutions bent u verzekerd van het juiste brandblussysteem die zorgt voor een snelle en effectieve blussing. Maar vooral 1 die geen blusschade veroorzaakt en uw bedrijfscontinuïteit waarborgt. Dit komt omdat de brandblussystemen van af-x fire solutions gebruik maken van een droge aerosol wat niet corrosief is voor apparatuur. En niet schadelijk is voor mens en milieu.

Extra beschermingstijd tot 2 uur na blussing

De grootste oorzaak van brand in een technische ruimte is kortsluiting. Omdat er na een blussing wederom kortsluiting kan ontstaan zijn dit moeilijke ruimtes om tegen brand te beveiligen. Het brandblussysteem van af-x fire solutions zorgt ervoor dat de aerosol minimaal 30 minuten homogeen in de ruimte blijft rond zweven (uit te breiden tot 2 uur). Hierdoor hoeft u met brandbeveiliging van af-x fire solutions niet bang te zijn dat er opnieuw brand ontstaat.

Eenvoudige installatie

Het brandblussysteem van af-x fire solutions is ten opzichte van de traditionele brandblussystemen zeer klein en compact en eenvoudig te installeren en vergen enkel visueel onderhoud. Omdat het brandblussysteem van af-x fire solutions drukloos is, vallen de kosten door de jaren heen in het niet. Het brandblussysteem van af-x fire solutions is getest tot 75Kv (75000V) brandklasse E.

Geen bouwkundige aanpassingen

De blusunits kunnen makkelijk en eenvoudig in de technische ruimte zelf worden opgehangen en er hoeven dus verder geen bouwkundige aanpassingen te worden gedaan. Denk aan: aparte ruimte voor gasflessen, leidingwerk of overdrukkleppen.

Blussende werking en brandklassen

Blussen op moleculair niveau. Bij conventionele systemen wordt er een element uit de branddriehoek weggenomen. De blussende werking van de af-x systemen is intelligenter. Onderliggend in een branddriehoek is er namelijk sprake van een brandvijfhoek. Ook de mengverhoudingen en de katalisatie spelen een belangrijke rol. Op moleculair niveau is brand niets anders dan een chemische reactie. Binnen die chemische reactie zweven instabiele moleculen rond. Deze instabiele moleculen worden ook wel vrije radicalen genoemd. Bij activering van de af-x blussystemen gaat de aërosol-nevel direct een verbinding aan met deze vrije radicalen. De aërosol zorgt dan weer voor stabiele moleculaire verbindingen. Zo wordt de brand dus in het allereerste stadium geblokkeert zonder koude schokken, zonder water en zonder zuurstof verdrijving.

Bronbeveiliging

In technische ruimtes die al voorzien zijn van een brandblusinstallatie is het mogelijk om uw brandbeveiliging te optimaliseren door de bronnen van brand te beveiligen. Zo voorkomt u dat uw brandblusinstallatie wordt geactiveerd en dat dit enorme blusschade veroorzaakt.

Bronnen van brand

 • Computer;
 • Schakelkast;
 • Elektriciteitspaneel;
 • Beeldscherm.

Voordelen van het af-x fire solutions brandblussysteem in uw technische ruimte: 

 • Niet schadelijk voor mens, milieu en materialen;
 • Snelle detectie en blussing;
 • Direct bij de bron;
 • Bedrijfscontinuïteit blijft gewaarborgd;
 • Stand-alone;
 • 15 jaar nagenoeg onderhoudsvrij;
 • Eenvoudige installatie.

Kwalitatief hoogwaardige brandblussystemen

De AF-X Fireblocker is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met SAFRAN - Aerospace Propulsion Products B.V en conform de volgende richtlijnen en normen:

 • CEN/TR 15276-1:2009 (E)
 • UL 2775 and NFPA 2010
 • IMO 1270
 • ADR

PEUTZ heeft verschillende accreditaties en is goedgekeurd als testfaciliteit voor aerosol brandblussystemen door zowel Underwriter Laboratories (UL) en Kiwa (ISO 15779 en CEN / TR 15276-1) om testen uit te voeren op basis van hun respectievelijke richtlijnen en standaarden.

Daarom heeft AF-X PEUTZ gevraagd voor de producttesten en de documentatie hiervan.
Het doel van deze testen en documentatie is om de kwaliteit van de AF-X Fireblocker te garanderen.
Alle testen van de AF-X Fireblocker zijn uitgevoerd in lijn met de volgende normen:

 • UL 2775;
 • CEN/TR 15276-0:20019;
 • NEN-ISO 15779.

Voor een impressie van onze productiepartner Aerospace Propulsion Products B.V (een TNO bedrijf en sinds 2014 onderdeel van de SAFRAN GROUP):

SAFRAN - APP introductie

SAFRAN-APP & AF-X

Gratis QuickScan Brandveiligheid banner

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31 (0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact