Over af-x Offerte aanvragen

Jaarlijkse audit K23001/05 succesvol afgerond.

K23001 / 05 “voor niet-onder druk staande gecondenseerde aerosolgeneratoren en componenten gebruikt in vaste brandblusinstallaties”

Kiwa gecertificeerd voor brandbeveiliging

Gecertificeerd 

Afgelopen week hebben Aerospace Propulsion Products B.V(APP) en AF-X Systems de jaarlijkse audit K23001/05 succesvol afgerond. Deze audit richt zich op het managementsysteem en de productie van de AF-X Fireblocker. 

Deze audit wordt uitgevoerd na afgifte van het certificaat om vast te stellen of de gecertificeerde producten continu voldoen aan de eisen van de beoordelingsrichtlijn K23001/05. Daarbij wordt in deze audit gekeken naar de correcte implementatie van het IKB-schema en de procedures. 

Certificeringsvereisten

De beoordeling wordt uitgevoerd volgens het beoordelingsplan zoals omschreven in de beoordelingsrichtlijn en certificatieschema K23001/05. 

Deze beoordelingsrichtlijn (BRL) K23001 / 05 bevat alle relevante eisen op basis waarvan Kiwa het Kiwa Productcertificaat voor gecondenseerde aerosolgeneratoren en componenten afgeeft en onderhoudt. Productcertificering in deze beoordelingsrichtlijn is gebaseerd op IEC / ISO 17065.

Internationale normen uitgangspositie voor beoordelingsrichtlijn 

Het Kiwa-productcertificatieschema K23001 / 05 “voor niet-onder druk staande gecondenseerde aerosolgeneratoren en componenten gebruikt in vaste brandblusinstallaties” van 1 oktober 2018 is gebaseerd op de volgende normen:

  • CEN/TR 15276-1 Fixed fire fighting systems – Condensed aerosol extinguishing systems - Part 1: Requirements and test methods for components; 
  • ISO 15779 Condensed aerosol fire extinguishing systems - Requirements and test methods for components and system design, installation and maintenance - General requirements. 

Extra productdeclaraties voor een bredere reikwijdte en toepassingen die de AF-X Fireblocker behaald heeft:

  • UL subject 2775, outline of investigation for fixed condensed aerosol extinguishing system units, November 5, 2008 o See 2.25; 
  • EN 15276-1 Fixed fire fighting systems – Condensed aerosol extinguishing systems - Part 1: Requirements and test methods for components.

Doelstellingen van deze audit

  • het managementsysteem van AF-X & APP, voldoen aan de eisen van het certificatieschema;
  • het managementsysteem is geïmplementeerd en effectief is;
  • de gedocumenteerde informatie van het managementsysteem is conform.

Beoordelingsmatrix

De eerste evaluatie (IE) bestaat uit typetests (TT) van het product om te bepalen of het voldoet aan de relevante prestatie- en productvereisten. De matrix identificeert de vereisten waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor certificering. Tijdens de audit wordt ook gecontroleerd of het kwaliteitssysteem van AF-X & APP van de AF-X Fireblocker voldoet aan de eisen. 

AF-X Fireblocker

ArianeGroup produceert exclusief de AF-X Fireblocker NANO-serie. ArianeGroup komt voort uit de gedeelde ambitie van AIRBUS en SAFRAN om de Europese ruimtevaartindustrie naar het hoogst mogelijke niveau te brengen, maar nu ook op het gebied van brandbeveiliging.

Voor vragen en vrijblijvend advies bel nu +31 (0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij contact met u op! Mailen kan natuurlijk ook! info@af-x.com

 

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact