Over af-x Offerte aanvragen

Vluchttijd woningbrand slinkt naar 3 minuten

Brandveiligheid huis

 

Brandveiligheid huisBEVERWIJK - Bij een woningbrand hebben mensen gemiddeld 3 minuten de tijd om het huis uit te vluchten. Dertig jaar geleden duurde het nog 17 minuten, voordat een brand zich door een huis kon verspreiden. Doordat bouwmaterialen en meubels steeds meer brandbare stoffen bevatten, is die tijd drastisch ingekort.


Dat blijkt donderdag uit informatie van de Brandwondenstichting. Jaarlijks zijn er in Nederland ongeveer 7000 woningbranden. Volgens de stichting duurt het gemiddeld 8 minuten, voordat de brandweer ter plekke is. „Brand is dus sneller dan de brandweer”, aldus René Hagen, lector brandpreventie van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV).


Hagen zegt dat mensen ten onrechte denken dat ze heel veel tijd hebben om te vluchten bij een brand. „Bij een brand komen vaak veel giftige gassen vrij en ook de rook zorgt voor een niet overleefbare situatie. Door de snelle rookontwikkeling zie je vaak geen hand voor ogen.”


De Brandwondenstichting vindt dat de meeste mensen het gevaar van brand onderschatten. De stichting houdt daarom in oktober een campagne om mensen aan het denken te zetten over brand in hun woning. De campagne heeft plaats in nauwe samenwerking met de brandweer.


Met een 'branddemonstratie' in Delft laten de organisatoren donderdag zien hoe snel een brand in een prullenbak om zich heen kan grijpen tot een levensbedreigende woningbrand. 

Bron: Telegraaf.nl

Met bron brandbeveiliging van af-x kun je de kans van schade door brand met 95% verminderen. Dit kan door enkele bronnen van brand te beveiligen met de standalone af-x fireblocker. Denk hierbij aan; PC, TV, meterkast, CV-ketel.

 

      

Reactie

Bekijk hier onze privacy voorwaarden

Akkoord *

Vraag het aan af-x

af-x fire solutions - specialist in brandpreventie en brandbeveiliging

Voor vragen en vrijblijvend advies op maat bel nu +31(0)20 20 50 484 of vul het contactformulier in en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

+31(0)20 20 50 484 Maak een afspraak

Voorkom brand direct bij de bron
+31(0)20 20 50 484 Contact